Un peste cat un trofeu

Un peste cat un trofeu

 

Ma trezesc de dimineata devreme, ma uit la telefon, vineri 13, prea devreme, 5:40, ceva inlauntrul meu nu imi dadea pace...
Ma uit pe solunar 79% , intre timp se scurge cafeaua, ma uit pe geam, inca intuneric si ceata.... hmmm imi spun in sinea mea - daca tine ceata, va fi bine! Am avut partide bune pe ceata. Incep printre sorbituri de cafea sa imi pregatesc trusa si sa imi fac un plan de atac. Scot din tub lanseta RTB Piacere 702' 4-18 g - este ce trebuie pentru ce am eu in plan - bibani, ceva marle si poate am noroc de niste salai.

Totusi mai pregatesc si sora mai mica RTB Piacere 702' 0.5-6 g, in cazul in care este maraiala, sa pot sa trec pe fineturi.
Incepe sa se lumineze, nu mai am stare, plec tinta la primul loc pe care il aveam in minte... . Ajung la locatie, era ocupat un stationarist cu betele infipte la stiuca cu pestisori vii, evident ma enervez - mama ei de vineri 13!

Incerc sa ma calmez si ma pun putin mai sus de el sub o cascada. Imi pun mulineta pe lanseta, mulineta echipata cu textil de 0.12 Rtb Torque, imi leg inaintas de fluorocarbon de 0.19 tot de la Rtb, pun un jig de 10g cu un Keitech Easy Shiner de 7,6 cm si incep sa dau din maini. Prind 4-5 strapazani generatie 2020... mai schimb, pun un Reins Rockvibe Shad de 5 motoroil pe 10g si incerc sa caut bibanii, in speranta ca o sa ma intalnesc cu niste bibani mai imbracati, doar unul si ala cam ciufulit.

Hmm... imi spun ca nu este bine si ca trebuie sa plec... nu plec eu asa cu una cu doua (stiti si voi cum este cu ultimul lanseu), schimb gumita, pun un Dragon Belly Fish si mai fac cateva lanseuri. Mare ciocan pe capat de lanseu, intep si simt greu, lanseta se incarca frumos, frana caraie usor si pestele se infige in curent... ce naiba sa fie, ma lamuresc imediat ca doar am forta in lanseta fiind cu Piacere 4 -18g, o frumoasa mreana! Ma bucur de ea, ii fac cateva poze si o eliberez in mediul ei. 

 

 


Prind curaj si continui sa lansez schimband gume si gramaje, ceva imi spunea ca totusi aici trebuia sa ajung si ca trebuie sa insist.
Cam dupa o ora in care am mai prins niste strapazani gasesc o agatatura mai pronuntata pe care insist, las cateva gume acolo... ca na, ofranda raului.

Leg din nou, pun o guma ratacita pe la mine prin trusa ceva cu profil slim jig 10 g si ii dau pe structura. Simt ca se opreste ciudat guma si intep - un salau mai frumos! Fac 2-3 poze si in apa cu el! 

 

 

Mai insist pe structura respectiva, dar nimic, s-a facut liniste, prea multa..., si vad la limita curentului ca sare albitura, rapeala in masa apei. Cu siguranta, salaii se hranesc intre ape asa ca pun un Rapala Shallow Shad Rap cu care fac cateva lanseuri fara succes, parca voiam sa coboare mai jos putin.
Ma uit prin trusa si pun mana pe un vobler cu patern biban, Strike Pro Cranky Deep 4 cm, pe care il lansez fix la limita curentului, unde am vazut rapeala si incep sa il trag... nimic, dar cand sa il scot din apa vad o silueta mare si rosiatica ce rateaza voblerul.

Eram convins ca mi-am ratat sansa, mreana cea mare nu va da din nou, dar totusi lansez mai scurt pe aceeasi trasa si, in momentul in care voblerul mai avea putin sa iasa din apa, pestele se ridica din nou, ii dau stop si las firul usor moale... il ia, coboara usor cu voblerul si ii dau teapa. 

 

Instant pestele face o lumanare de toata frumusetea, adrenalina este maxima, mreana este pastrav?!? Nu imi venea sa cred, drillul este o minune! A plecat pe curent, s-a bagat unde a fost curentul mai puternic, s-a frecat de bolovani, a mai facut cateva lumanari, dar... cam asta a fost joaca. Totusi, am o lanseta cu rezerva buna de putere si pestele a obosit destul de rapid. 

MINUNEA acesta de pastrav de 60 de cm mi-a incununat sezonul de pescuit, cu asa ceva pe rau te intalnesti poate de cateva ori in viata sau nu! Asa cum imi sta bine si cum este si etic si moral, un asemenea peste, dupa 2-3 poze facute rapid, l-am eliberat in mediul lui natural!

!!!Long live the king!!!