Spin vs Cast - concurs tematic la salau pe Dunare

Spin vs Cast - concurs tematic la salau pe Dunare

 

Scriam intr-un articol recent despre anumite strategii/ponturi atunci cand cautam salaul pe Dunare. Ei bine ...le-am respectat si bine am facut, de aceasta data intr-o zi in care am facut un mic concurs tematic - Cast vs Spin.

Doi pescari, o barca, multe gume si un regulament, pentru ca nu-i concurs fara reguli..nu-i asa? Practic a contat numarul de salai punctabili prinsi (adica cei trecuti de 40 cm), obligati fiind sa pescuim cu doar o lanseta de pescar, unul cu lanseta de cast, iar celalalt cu lanseta de spin, doar pe locuri noi, neabordate niciodata pana atunci. Interesant nu?

 

 

Alegerea locurilor


Am stabilit de la bun inceput ca vom aborda numai locuri necunoscute si nepescuite de noi pana in acel moment. Chestiune respectata in totalitate, alegerea locurilor fiind facuta cu ajutorul sonarului, inspiratiei si hartilor digitale disponibile pe orice gadget. Cu riscul de a ma repeta, Dunarea este plina de locuri fierbinti, trebuie doar sa le gasesti si sa le pescuiesti corect atunci cand trebuie.
Am pescuit pe o adancime de 6-8 m, iar spre dupa amiaza am punctat chiar si pe 4 m, in conditiile in care temperatura apei a fost de 8,2 grade celsius.

 

 

Echipament si tehnici

Dupa cum ne-am inteles, tema concursului a fost „Cast vs Spin".
RTB Fortezza 2.14m 10.5-28g X-Fast, echipata cu Chronarch MGL si fir textil Torque X8 de 0,18 mm VS Phenix M1, modelul pana in 14 g (cam nepotrivit pentru Dunare, dar atat s-a putut ...) - lanseta custom, echipat cu o Caldia de 3000 si un fir alb.

Am pescuit cu jiguri clasice si cu off-set montat pe jig articulat, adaptand greutatea in functie de locul abordat, de la 22 g pana la 40 g, cu o mare varietate de gume. Desi am insistat pe culori naturale (preferatele mele) a trebuit sa ma adaptez schimband pe culori mai tari; Dragos deja conducea cu 3-0 „ pe portocaliu".

Lanseta de cast RTB Fortezza a confirmat primele teste; in plus ca elemente noi:

- am controlat 2 pesti de 3,3 respectiv 4kg + fara absolut nici o problema (cum puteti observa in video)

- am lansat din barca fara teama jiguri de 36 g + guma

- am avut ocazia sa am atacuri de diverse intensitati (mai discrete dimineata si „ciocane" clasice in partea a doua a zilei) - senzitivitatea este unul din punctele forte ale acestei lansete

- lanseta lucreaza impecabil, din cei 7 pesti intepati nu am scapat nici unul

Despre lanseta de spin, n-ar fi prea multe de spus, ea nefiind un bat adaptat conditiilor in care am pescuit, dar cu toate acestea s-a achitat decent de sarcini (bilele grele erau lansete cu emotii, la fel si drillurile).

Ziua a fost cu o luminozitate scazuta, cerul fiind acoperit de nori josi. In aceste conditii, culorile castigatoare au fost.....

 

 

 


Am citit in mediul online cateva opinii despre firul textil RTB Torque X8 0,18mm. Dupa 8 ore de pescuit chiar si in structuri mi-am format o idee, un fir corect, putin cam moale pentru gustul meu, dar la pretul de 85 lei rola este o optiune serioasa, de luat in calcul. Dupa 5 ore de pescuit cu leader de fluorocarbon, am renuntat la acesta, firul rezistand fara probleme abraziunii. Il voi mai folosi pentru a testa rezistenta in timp a acestuia.

Rezultate

Am reusit sa prindem 13 salai, dintre care 11 punctabili, scorul fiind de 6 la 5 pentru cast. De mentionat ca femela-regina zilei a fost eliberata

A fost o zi reusita, o zi in care am mai invatat ceva, o zi in care succesul avut abordand locuri ne-a dat incredere sa repetam experienta.

Va invit s-o faceti si voi si nu uitati - pescuiti responsabil oriunde ati face-o.