Smith Haluca 125F – un minnow marin pentru stiucile din apele dulci

Smith Haluca 125F – un minnow marin pentru stiucile din apele dulci

 

Orice vobler conceput si produs de catre firma japoneza Smith ofera, in primul rand, calitate. Fie ca vorbim despre voblere pentru ape dulci sau pentru ape sarate, toate sunt proiectate sa prinda tot felul de rapitori, iar unul dintre ultimele modele oferite de Smith se numeste Haluca.

Haluca a fost inca de la inceput gandit pentru pescarii din zona marina, dar el poate fi folosit oricand si in apele dulci. Este un vobler de tip minnow, forma corpului este alungita si aplatizata si beneficiaza de cateva caracteristici de ultima generatie.

In primul rand, in interiorul corpului, sistemul de transfer al greutatii este bine pus la punct cu ajutorul unor bile de bronz si tungsten, o combinatie care, si cu ajutorul unui lest fix (sistem T2B/T2B20), face ca acest vobler sa aiba o stabilitate de nota 10 in timpul aruncarii, dar si pentru a fi lansat la distante mari. Sistemul face ca voblerul sa fie stabil si pe perioadele in care vantul bate cu putere. Pe de alta parte, un alt atuu al acestui model este barbeta, foarte rezistenta atunci cand veti pescui aproape de mal si o veti putea lovi de tot felul de obstacole si a fost construita in asa fel incat sa minimizeze rezistenta in timpul lansarii acestei naluci.

In timpul recuperarii, Haluca este extrem de stabil si indiferent de viteza de recuperare pe care o folositi, voblerul ofera miscari naturale. Acelasi lucru este valabil si in functie de tehnica pe care o veti folosi, fie jercuit, fie cu o recuperare liniara.
In rest, totul este tipic pentru un produs japonez - calitatea materialelor folosite, tehnica impecabila de vopsire si detalii de finete.

Varianta 125 F este una de tip floating, are 12,5 cm, cantareste 13,9 grame si se scufunda intre 50 cm si pana la 1 metru. Haluca are ochi 3D si este echipat cu trei ancore de tip Owner ST-46 numarul 6. Gama de culori este mai mult decat generoasa, fiind completa pentru toate tipurile de ape - limpezi sau tulburi. Fiind un vobler realizat pentru apele sarate, calitatea vopselurilor este superioara si de lunga durata. Pe laterale au fost aplicate folii reflectorizante, iar in timpul recuperarii, bataile laterale emit flash-uri imposibil de ignorat de catre rapitori. In apele noastre este o naluca excelenta pentru pescuitul stiucii, dar trebuie incercate si-n zonele marine fie la Marea Neagra, fie cand plecati in concediu la mare.

Notati de asemenea ca acest model 125 mm este realizat si in varianta sinking, dar si in mai multe dimensiuni si anume, 145 mm (floating si sinking) plus noua varianta de 165 mm, tip floating.

Pentru achizitia Smith Haluca va recomandam sa incercati AICI

Magazinul Big Fish este distribuitor oficial in Romania pentru produsele Smith AICI