RTB Lithium Battery Pack 80A 12V – multifunctional cu tehnologie LiPo

RTB Lithium Battery Pack 80A 12V – multifunctional cu tehnologie LiPo

 

Daca esti in cautarea unei baterii pentru motorul tau electric sau pentru sonar atunci ia in calcul si bateria RTB Lithium Battery Pack 80A 12V, de la producatorul Refuse To Blank (RtB).

RtB Lithium Battery Pack este un acumulator multifunctional cu tehnologie LiPo (litiu polimer), recomandat ca sursa de alimentare pentru accesoriile electronice, motorul electric, sonar etc. La baza acestui acumulator sta o baterie LG LiPo sigura, cu greutate redusa, de mare capacitate si usor de transportat. Practic, va ofera o solutie convenabila de alimentare mobila cu energie. 

Daca v-ati saturat sa manipulati baterii de tip plumb acid, care cantaresc de la 20 de kg in sus, cu bateria RTB Lithinum Pack lucrurile stau cu totul altfel, iar usurinta pe care o veti avea in timpul manipularii acestei baterii va face partida de pescuit si mai placuta.
Cam despre asta este vorba, despre un produs care schimba regulile jocului, caracterizat de aportul optim dintre putere de descarcare electrica, stabilitatea celulor si greutatea redusa. Doar 5.7 kg cantareste acest acumulator, iar dimensiunile reduse fac din aceasta baterie un concurent imbatabil in fata clasicelor baterii Pb acid.

Sa trecem acum prin cateva dintre cele mai importante caracteristici tehnice ale bateriei: voltaj nominal 12 Volti, capacitate 80 amperi, protectii de suprasarcina sau scurt, carcasa rezistenta la socuri si la umiditate, cu standard IP65, iesire USB pentru incarcarea altor device-uri precum telefonul.
Nu in ultimul rand, trebuie mentionat ca BMS-ul (Battery Management System), piesa care gestioneaza modul de operare al bateriei este de generatie noua, iar celulele lipo sunt furnizate de gigantul coreean LG. 

Capacitatea mare a bateriei, de 80 Amperi, recomanda bateria ca fiind mai mult decat suficienta pentru un motor electric si pentru deplasarile necesare pe apa, pentru cel putin o zi de pescuit, in care se pot parcurge distante relativ mari. Desigur, in functie de curentii apei, de marimea barcii, de vant, de incarcatura barcii si de viteza cu care ne deplasam - toate aceste detalii influenteaza considerabil viteza de descarcare a bateriei.

Cum am mentionat in trecere putin mai devreme, bateria beneficiaza de multiple functii de protectie: supracurent, subcurent, scurtcircuit, egalizare automata, alarma de tensiune scazuta si protectie impotriva temperaturii. Display-ul de care dispune bateria este unul de tip LCD si afiseaza tensiunea in timp real si nivelul procentual de incarcare al bateriei. 

Pe de alta parte, aveti si alte cateva lucruri care va pot fi de mare ajutor: portul USB de 5V si putere de incarcare de 2A. Este de mare folos mai ales atunci cand poate iti planifici o excursie la pescuit pe durata a 2-3 zile, iar acest port USB iti permite sa iti incarci telefonul, lanterna sau alte dispozitive. Aceasta baterie este, de fapt, un powerbank potent, de mare capacitate. Trebuie spus ca portul USB se activeaza pentru siguranta printr-un buton separat.

Acumulatorul se livreaza in pachet cu incarcator inteligent, special calibrat pentru acest model. Acesta este un avantaj mare, pentru ca in majoritatea cazurilor acumulatorii de acest tip necesita achizitia separata a unui incarcator inteligent, care nu este deloc ieftin. Nu folositi alt incarcator pentru a evita accidentele, deteriorarea acumulatorului si pierderea garantiei. Producatorul recomanda sa cititi manualul de instructiuni, cel care insoteste acumulatorul la achizitie. Acordati atentie modului cum transportati si utilizati aceasta baterie. Verificati in mod constant tensiunea din baterie, pastrati acumulatorul incarcat in perioadele de repaus, pe cat posibil, in jurul a 40-50% din capacitatea totala.

Carcasa bateriei este realizata din ABS dur, cu protectie la apa IP65. Acest standard indica rezistenta la umiditate in aer, dar nu si la submersie. Deci, atentie, bateria nu va rezista daca o veti scapa in apa sau o veti scufunda. Fiind un produs electronic, aceasta baterie trebuie protejata cu grija de apa, actiunea directa a soarelui, lovituri sau socuri puternie. Pentru un transport facil, bateria este prevazuta cu un maner pliabil, iar manipularea acesteia se face fara pic de efort, datorita greutatii reduse. Producatorul garanteaza functionarea bateriei in parametri normali la temperaturi cuprinse intre -20 de grade si +60 de grade.

Mai multe detalii despre bateria RTB Lithium Battery Pack gasiti in descrierea produsului de pe magazinul nostru online bigfish.ro.

Pentru achizitia RTB Lithium Battery Pack va recomandam sa incercati AICI