RtB KingPin TZ – un model nou de lanseta premium

RtB KingPin TZ – un model nou de lanseta premium

 

Sub egida RtB (Refuse To Blank) au aparut in ultimii ani destul de multe modele de lansete, toate dedicate pescarilor de rapitori. Ultimul model aparut pe piata este KingPin TZ, care este cea mai usoara, dar si cea mai senzitiva lanseta oferita pana acum de producatorul RtB (Refuse To Blank). 

In primul rand, trebuie sa stiti ca, pentru conceperea si definitivarea acestui model, au fost nevoie de aproximativ 3 ani. In toata aceasta perioada au fost facute multe teste, au fost schimbate detalii de design si o serie de caracteristici tehnice, iar rezultatul final se gaseste in variantele KingPin TZ 1,90m si KingPin TZ 2,13m. 

Ambele variante beneficiaza de componente si materiale de cea mai buna calitate precum, blank-ul furnizat de celebra companie japoneza Toray si care contine tipul de carbon Torayca T1100G, caracterizat de greutatea redusa, dar foarte rezistent si care, de obicei, se gaseste doar in componentele lansetelor premium. T1100G este combinat si cu fibre de carbon de tipul 40+46T.

 

Un alt element important legat de noul model este zona inelelor, care sunt Fuji Torzite, ce au cadrul din titan si un nou tip de ceramica pentru pastile Torzite, care ajung sa scada greutatea unui set cu pana la jumatate din greutatea celor de tip SiC, ca sa nu mai spunem ca sunt si foarte rezistente.


Mandrina KingPin este Fuji Skeleon SKS2 din carbon, ce este montata pe un maner integrat in blank, pentru a nu se pierde din vibratiile lansetei pana la zona de contact cu mana pescarului. Forma conica amplifica aceste vibratii, asemenea unui diapazon, pescarul simtind in mana cea mai mica atingere a nalucii aflata la capatul firului. Design-ul lansetei elimina pe cat posibil alte tipuri de materialele decat carbonul, cu densitati diferite si care ar fi putut influenta nivelul de rezonanta final. Mai trebuie sa stiti ca zona talonului este ranforsata cu benzi din carbon montate in diferite unghiuri, pentru a creste rezistenta la compresie si torsiune, adaugand in acelasi timp putere pe partea inferioara a blank-ului. Asa se poate observa cum lanseta lucreaza progresiv in lupta cu pestele, pastrand o rezerva considerabila pe aceasta zona intarita. Colierele metalice sunt din aeroaluminiu si sunt vopsite prin anodizare.

Modelul Rtb KingPin TZ este valabil in doua variante - KingPin 1,90 m - cu puterea de aruncare intre 0,5 si 5 grame, actiune Fast si echipata cu varf blectorat (solid tip). Acest model cantareste, atentie - 55 de grame (varf 5g + talon 50g)! Lungimea de transport este de 99cm, lanseta este din doua bucati si beneficiaza de 8 inele. 

Modelul Rtb KingPin 2,13 m are puterea de aruncare 2-10 grame, actiunea este Fast si este echipata cu varf tubular (tubular tip). Lungimea de transport este de 111 cm, este o lanseta din doua bucati, cantareste 70 grame (varf 9g + talon 61g) si are 8 inele.

Ambele variante se livreaza cu husa de protectie din neopren gros, iar varful se pastreaza in buzunarul husei intr-un tub rigid pentru protectie suplimentara.

Pentru achizitia Rtb KingPin TZ va recomandam sa incercati AICI