Pescuitul stiucii pe Olt in ape mai reci

Pescuitul stiucii pe Olt in ape mai reci

 

A sosit vremea rece si, o data cu incheierea sezonului la pastrav, am renuntat la sculele de pescuit Ultra Light, la tot ce inseamna in general echipament de finete. Le-am inlocuit cu cele mai grele, pentru ca stim bine ca in aceasta perioada a venit vremea pescuitului rapitorului de talie mai mare.
M-am conformat si eu si am inceput cautatul stiuci in zone naturale mai exact, pe raul Olt in zona barajului Slatioara.

 

 

La inceputul lui octombrie, cand inca temperatura indica 16-17 grade, am inceput sa localizez cat mai multe locuri cu vegetatie, cat mai putin adanci si cat mai limpezi, stiind ca in aceasta perioada stiuca ar trebui sa manance destul de bine cu puietul retras la iernat. Echipat cu barca pneumatica Fox, cu un motor electric Haswing Comax 55, am reusit sa gasesc platouri pe mijlocul raului Olt, unde adancimea varia intre 50 cm si 1,3 metri si unde vegetatia era deasa. Am avut capturi frumoase, majoritatea la gumele de la Fox si la lingurile oscilante de la Pontoon21, modelul Sampliora.

 

 

 

 


In ultima jumatate a lunii octombrie, cand temperatura a scazut considerabil la doar 1-3 grade, am observat ca stiuca nu a mai raspuns asa de bine la gume sau oscilante asa ca am incercat si altceva. Am inceput sa am capturi frumoase pe voblere, iar cel mai productiv a fost DUO Realis Jerkbait SP Pike.

Au fost cateva iesiri reusite pe raul Olt, care inca mai tine exemplare frumoase de stiuca ocazie cu care am observat un comportament diferit de-a lungul catorva saptamani in ce priveste nalucile prezentate. Eu cred ca totul se datora racirii din ce in ce mai mult a apei si din cauza asta momelile erau "cerute" diferit de la o saptamana la alta. Am avut si partide cand vedeam stiucile sub barca, dar nu puneau gura pe nimic. In general, am avut partide reusite, iar in cele mai bune am prins undeva la 14 -15 stiuci pe zi.

 

 


Ca sa fac un scurt rezumat, am constatat ca cea mai productiva perioada a fost dimineata, intre 7.30 si 9, zona cea mai buna era cea cu apa mica, dar doar in anumite zone, unde era o vegetatie de un anumit fel. Pe de alta parte, foarte important de stiut, am lansat de pe apa mare spre interiorul platoului si asta a fost solutia castigatoare.