O.S.P. Orikanemushi Daddy – o insecta ceva mai deosebita

O.S.P. Orikanemushi Daddy – o insecta ceva mai deosebita

 

Osprey Spiritual Performer, pe scurt, O.S.P., este o companie japoneza relativ noua, dar care a reusit intr-un timp scurt sa aiba multi adepti. Oferta sa de naluci este destul de mare, mai ales la voblere, dar nici cele soft nu sunt mai prejos si multe dintre modelele scoase pana acum au atras atentia. O.S.P. a devenit din ce in ce mai prezent si pe piata autohtona si una dintre nalucile create de japonezi, care au revolutionat un pic piata plasticelor este Orikanemushi Daddy. 

 

 

Este o mica creatura, o naluca de tip topwater, cu infatisarea unei insecte. Unii ar spune ca arata precum un miriapod, altii ca are un look horror, dar cert este ca prinde peste si este obligatoriu sa-l testati mai ales la clean. Orikanemushi Daddy este continuarea primului model de gen, Orikanemushi, insa, intr-o varianta un pic mai mare - 4,1 cm avand greutatea de 4,5 grame (modelul anterior are 3,4 cm si greutatea de 2,8 grame - cu trei bucati in cutie). Totul este realizat dintr-o combinatie de doua tipuri de plastic, cu o textura moale, la care au fost atasate nu mai putin de 10 picioare si doua antene extrem de subtiri si flexibile, tocmai pentru a putea misca cu dezinvoltura imediat cum naluca a aterizat pe apa si, de asemenea, de a produce vibratii. 

 

 

Insa, cel mai interesant aspect la Orikanemushi Daddy este zona capului, care are un format precum al unui popper (in forma de cupa), la care i se ataseaza un jig de tip floating (avand tot un format de cupa in exterior), ce are atasata si o tija pentru a proteja carligul de a se a agata de obstacolele de pe pelicula apei sau impotriva bradisului. Este acelasi sistem pe care il folosesc producatorii de oscilante pentru pescuitul in zonele cu vegetatie deasa. Trebuie mentionat si faptul ca aceasta tija este din doua bucati, pe care le puteti folosi astfel. Daca la suprafata apei este vegetatie deasa atunci puteti sa le indepartati un pic, pentru a acoperi mai bine carligul, daca vegetatia este redusa puteti folosi cele doua tije lipite una de alta. 

 

 

Este foarte important de stiut ca aceasta naluca este foarte stabila atunci cand aterizeaza pe apa, pentru ca are centrul de greutate jos, iar daca aterizeaza pe spate, la prima rotatie de manivela revine la pozitia normala. In timpul recuperarii, Orikanemushi Daddy produce, datorita botului concav, sunete precum un popper. Carligul este realizat de catre Fina (o subdiviziune Hayabusa), iar producatorul recomanda sa folositi aceasta naluca cu un echipament format dintr-o lanseta de putere L sau M, firul monofilament sa fie intre 3 si 5lb, iar cel textil sa aiba intre 7 si 14lb. Orikanemushi Daddy este vandut intr-un pachet cu doua bucati, dintre care doar una este echipata cu jig. Varietatea de culori este ok, iar in apele noastre acest model este perfect pentru pescuitul la clean si pastrav.

 

 

Pentru achizitia O.S.P. Orikanemushi Daddy va recomandam sa incercati AICI 

 

Pentru achizitia O.S.P. Orikanemushi va recomandam sa incercati AICI 

 

Magazinul Big Fish este distribuitor oficial in Romania pentru produsele O.S.P. AICI