Noaptea devoratorilor de gume

Noaptea devoratorilor de gume

 

Sambata 22 iulie 2023 - zi caniculara. Busu' tocmai spunea la televizor ca ar fi bine sa "mai stam prin case" si sa ne hidratam. Zambesc incet, mai iau o gura de cafea si ma pregatesc sa plec la serviciu. Zambesc, stiind ca dupa serviciu ma duc la concurs. Este a cincea etapa din campionatul national de Street Fishing si doar nu o sa stau in casa la umbra!

Sunt destul de relaxat vis-a-vis de etapa, stiu ce am de facut, am trusa pregatita si sunt hotarat sa-mi urmez strategia pana la capat - Pe zi sa pescuiesc cu spinn tail, mai exact, Duo Realis Spin de 5 grame in trei patternuri de culori cu care prisesem foarte bine in trecut si cu doua voblere de la producatorul nipon Maria, modelele MC-1 si MS-1; iar dupa lasarea serii sa pescuiesc la drop shot. Ca si echipament folosesc o lanseta Piacere 702M (3g - 12g), foarte versatila, o pot folosi atat la reactive, cat si la drop shot, o mulineta Shimano Cardiff 2000ss, fir textil YGK BornRush #0.4 si inaintas de fluorocarbon RTB de #1.2 (0.198 mm).

Ajung acasa, arunc inca o privire asupra echipamentului inainte sa plec, totul este ok. In timpul asta imi suna telefonul, este Draghici Alexandru, care trece sa ma ia. Ies in fata blocului si razele soarelui parca imi patrund prin piele, ma intorc din drum (nu-i a buna) si imi schimb tricoul cu o bluza UV +50 de la RTB. Mai sunt doar cateva ore de lumina, dar nu vreau sa risc, arde prea tare soarele pentru ora 18:30! Pe drum schimbam cateva idei si strategii si am o singura frica, sa nu pic cu un partener fara chef de pescuit, venit doar sa faca act de prezenta (nu ar fi prima data).

La start, se face tragerea la sorti si primul licar de speranta se intrevede, il am ca si coleg pe Bogdan Ristea, un pescar bun cu care stiu ca o sa ma inteleg. Nu am apucat sa ma antrenez pentru aceasta etapa si vad in jur „echipe" puternice, pescari buni si foarte motivati, care s-au antrenat si incepe sa imi para rau ca nu am avut timp sa ies macar cateva ore sa vad toata pista, dar este prea tarziu! Facem o fotografie de grup si... Start Concurs!

Seara incepe excelent... pentru altii! De mine parea ca se ascund pestii, stiu ca fac ceea ce trebuie pentru ca alti concurenti ce au aceeasi stategie cu a mea au punctat deja, trebuie doar sa ii gasesc. Timpul trece si eu nici macar nu am atacuri, poate doar de panica din moment ce a inceput concursul de doua ore si eu nu am punctat. Incep sa apara informatii din teren: Vladutiu si-a facut pestii, Alexandrescu si el are noua pesti punctabili si unul sub dimensiune, Cerasela a luat salau de 66cm, Gutu a prins doi salai in 10 minute! Eu punctez dupa doua ore si jumatate, cu un biban de 16 cm. Vali Bosman este langa mine si ma incurajaza: „Perfect, i-ai gasit miscarea, de acum stii ce ai de facut!" si fix asta am facut. Am pescuit doar la drop shot pe langa ierburi, folosind lest de 5 grame, Skinny Drop de tungsten de la RTB, ca sa imi treaca mai usor printre ierburi, din momentul acela am prins constant timp de aproximativ doua ore. Cu fiecare peste simt ca sunt mai aproape de podium, pestii nu sunt mari, dar speranta moare ultima!

Ora 12:45, prind ultimul biban, trece in jur de o ora si nu mai am nici un atac. Este clar, pestii si-au schimbat comportamentul si timpul trece in defavoarea mea! Discut cu partenerul sa schimbam strategia, in putinul timp pe care il mai avem la dispozitie, sa pescuim doar in cascade in speranta ca prindem ceva mai mare. Bogdan este mai inspirat decat mine si baga o guma destul de mare chartreuse si in scurt timp aduce la masuratoare un salau de 48 de centimetri,. Masuram, fotografiem, eliberam si reluam pescuitul. Ma uit la ceas, ora 01:45, mai am fix 15 minute in care pot schimba ceva. Imi aduc aminte ca mi-am pus in trusa cateva gume I Shad Tail de la producatorul nipon Jackall. Schimb naluca si pun chartreuse (doar vazusem ca ii place culoarea)!

Dupa doua lanseuri am primul atac, ratez, dar parea sa fie mic... inca doua lanseuri si simt ca am agatat ultimul metrou care se retragea la depou! Este mare! Nu, rectific, este foarte mare! Lanseta Piacere lucreaza exemplar si dupa cateva minute simt ca pestele incepe sa oboseasca, Bogdan nu a avut nici cea mai mica ezitare si din doua miscari urcam submarinul pe taluz. Sunt in extaz, mai ajung doua echipe langa noi, baietii ma felicita printre dinti, pun pestele pe masuratoare, 70 de centimetri!!! Il eliberez cu atentie sa nu il ranesc, ar fi pacat sa pateasca ceva, deoarece s-a luptat exemplar. Este cu siguranta cea mai mare captura din concurs si pe langa asta sper ca acest peste ma propulseze pe primul loc in clasament, ma uit la ceas si incremenesc, ora 01:59 de minute. Inca doua minute daca mai intarziam nu mai puncta! Inspiratie, noroc, karma... sau cate putin din toate, nici nu mai conteaza!

In drum spre finish imi fac socoteala la puncte, 220 din 10 pesti, organizatorul comfirma, sunt locul 1 si am luat si premiul pentru cea mai mare captura. Venisem sa ma calific in finala nationala si mi-am atins scopul. Faptul ca am luat locul 1 si premiul pentru CMMC, pentru mine, nu au fost decat „bonus". As mai vrea, cu aceasta ocazie, sa-i felicit pe cei de pe primele locuri pentru clasari si nu in ultimul rand pe restul participantilor pentru eforturi si fairplay! Pentru mine urmeaza finala nationala, dar aceasta este o poveste ce urmeaza sa se scrie intr-un viitor apropiat! Fire intinse, tuturor!