D-3 Phar Lap – o rotativa japoneza revolutionara

D-3 Phar Lap – o rotativa japoneza revolutionara

 

Minunatiile japoneze continua sa fie prezentate pescarilor pasionati de a incerca mereu ceva nou, iar cei care pescuiesc, in primul rand la pastrav, dar și la clean sau lipan au toate motivele sa apeleze si la noua creatie a companiei japoneze D-3 Custom Lure's, care, cu toate ca este printre cele mai noi in domeniu, a reusit in ultimii ani sa ofere cateva produse cu adevarat de luat in calcul.

Printre acestea iese in evidenta Phar Lap, o rotativa ceva mai deosebita, care a revolutionat aceasta naluca extrem de populara si care de decenii a fost construita intr-un format clasic. Ei bine, Phar Lap are un corp in forma unei larve, corp ce are rol de centru de greutate, iar modul in care el este pozitionat aduce centrul de greutate la cel mai jos nivel posibil. Pe de alta parte, corpul rotativei este construit in asa fel incat in timpul recuperarii are rolul de a proteja carligul, sarind sau evitand obstacolele cu maiestrie. 

 

 

 

 

 

Un alt lucru important de notat este forma paletei, asemanatoare cu deja celebra paleta a modelului AR-S de la Smith, una care este pozitionata in partea din fata, cu tija indreptata la 45º. Acest tip de paleta, ca si in cazul AR-S-urilor, se activeaza la prima tura de manivela si functioneaza ireprosabil indiferent de viteza de recuperare pe care o folositi. Este o constructie ce unora li se va parea ciudata si chiar vor fi voci care nu vor avea incredere intr-o astfel de naluca. Insa, dupa foarte multe teste, japonezii de la D-3 Custom Lure's au ajuns la concluzia ca stabilitatea nalucii este la cel mai inalt nivel, fiind ideala in pescuitul in raurile unde curentii sunt puternici, dar la fel de bine se descurca si la pescuitul pe lac.

 

 

Phar Lap este construit in trei tipuri de gramaje, 2,5, 4 si 8 grame. Varianta de 2,5 grame are lungimea de 2 cm, varianta de 4 grame, 2.7 cm, iar varianta de 8 grame are lungimea de 4 cm. Toate modelele beneficiaza de un carlig simplu, debarbetat, iar fiecare model vine in opt culori, fiecare cu palete aurii si argintii, alte patru culori vin echipate cu paleta neagra insa, modelul de opt grame are doar doua culori cu paleta neagra, toate fiind manufacturate in Japonia.

 


Pentru achizitia D-3 Phar Lap va recomandam sa incercati AICI 

Magazinul Big Fish este distribuitor oficial in Romania pentru produsele D-3 Custom Lure's AICI