Ce trebuie sa faci la un Campionat Mondial, in caz ca ajungi acolo ?!
  • Postat de: Raul Groza

  • Publicat in: Pescuit la rapitori

Ce trebuie sa faci la un Campionat Mondial, in caz ca ajungi acolo ?!

 

In primul rand, sa-ti depasesti limitele pentru care lupti un an ca sa ajungi printre cei mai buni patru din Romania, sa te bati cu adrenalina fiecarui minut, mereu cu gandul ca tu esti pe salbatic si pescuiesti de placere relaxat. Sa te gandesti mereu ca vei reusi si ca vorba aceea:"...si adversarii tai sunt tot oameni...cu doua maini si doua picioare". Sa nu clachezi daca intr-o mansa mergi mai prost si sa tratezi fiecare moment cu mare seriozitate. Si la toate acestea sa ramai mereu concentrat, dar in acelasi timp si cu mintea limpede, ca sa nu ramai in urma adversarului. Sa asculti in acelasi timp si de runnerul tau si runnerul de sector pentru ca ei sunt cei ce vad totul din spatele tau.  

 

 

Toate acestea fiind spuse, din momentul in care auzi goarna arbitrului, incep 45 minute in care trebuie sa fii foarte rapid, sa alergi mult, sa "furi" cat mai multe informatii cu coada ochiului de la adversarii tai, sa incerci sa aduci pestele cat mai repede la minciog, dar in acelasi timp, sa nu scapi nici un peste, sa ai lanseuri foarte precise, iar in caz ca le gresesti, sa recuperezi naluca si s-o lansezi din nou la "tinta". Insa, cel mai important este sa gasesti cat mai repede naluca castigatoare, dar in acelasi timp sa o feresti de "ochii lumii" !!!

 

 

La Campionatul Mondial de spinning de mal din 2019 ce a avut loc recent in Franta, in zona orasului Aurillac, raul Arpajon sur Cère, am avut un start bun in prima zi, terminand pe locul patru, depasind giganti ai spinning-ului, trei campioni mondiali, Arno, Vorobiev si Mario...pentru mine a echivalat cu locul 1. Nu as fi reusit si vreau sa multumesc pe aceasta cale intregii echipe, dar mai ales runnerilor Aron Jakab si Cristian Trombitas, care m-au incurajat mereu si mi-au adus informatii pretioase. Multumesc de asemenea mentorilor: Sabin Buzatu capitanul echipei, precum si lui Lucian Constantin pentru implicarea lor atat in aducerea sponsorilor fara de care nu era posibila aceasta deplasare, cat si a strategiilor bine puse la punct, experienta lor internationala fiind colosala!! Pe scurt, de la mic la mare am fost o adevarata familie!! 


O sinteza a acestui mondial din Franta ar fi una destul de simpla, din punctul meu de vedere: ca sa avem rezultate bune avem nevoie de rauri concesionate de Asociatii, populate regulat, in care sa ne putem antrena daca se poate 5 zile din 7 asa cum fac tarile fruntase si nu in ultimul rand, tineri dornici cu potential, talentati in campionatul intern. Fire intinse tuturor !!