Campionatul National de Spinning – Pescuit de pe Mal - etapa 3 – Crisul Repede

Campionatul National de Spinning – Pescuit de pe Mal - etapa 3 – Crisul Repede

 

In perioada 22-23 iulie 2017 a avut loc cea de-a treia etapa a Campionatului National de Spinningde pe mal, organizata de catre Aqua Fishing Club, club din care fac si eu parte. Impreuna cu colegii mei am reusit sa identificam inca din iarna viitoarea pista posibila pentru aceasta etapa. Este vorba de o zona pe raul Crisul Repede, in localitatea Ciucea (judetul Cluj). Debitul raului era foarte bun in iarna, cu locuri involburate, dar si apa mai lina. Era exact ce aveam noi nevoie pentru un concurs reusit. Insa, toate acestea aveau sa se schimbe inainte cu doua saptamani de concurs. In luna iulie, la vizualizarea pistei, am observat ca nivelul apei era foarte scazut din cauza temperaturilor foarte ridicate din acea perioada.

 

 

Dezamagiti si fara prea multe optiuni am incercat sa cautam o alta pista si am gasit-o doi kilometri mai jos. O zona cu o apa mult mai ingusta ca latime, ceea ce ne ajuta foarte mult in ideea de a avea o pista perfecta. Alaturi de baietii din club strangem cativa prieteni, iar inainte cu o saptamana de inceperea concursului, ne-am "inarmat" cu drujbe si moto-coase si am pornit spre locul faptei. In doua zile trebuia sa defrisam "padurea" ce era pe marginea raului ca sa facem poteci si drumuri de acces pentru viitorii concurenti. Pe o temperatura de 33° C, reusim prin mult efort sa finalizam in doar doua zile ceea ce ne-am propus. Mai ramanea doar ca in urmatoarea saptamana sa sectorizam pista, in patru sectoare, mai exact, 80 de standuri. Ne reintoarcem in joia de dinaintea concursului, insotiti de familii, iar dupa ce ne montam corturile, reusim sa sectorizam pista. Cel mai important (pentru prima data in #CNSM), reusim sa facem delimitarea standurilor pe ambele parti ale râului, lucru nemaintalnit inca in Campionatul National!!! Apa fiind foarte calda hotaram ca pastravii sa fie populati vineri dimineata la ora 7, sperand astfel ca pierderea sa nu fie asa mare. Dupa popularea de vineri dimineata facem ultimele verificari ale pistei. A urmat un instructaj al arbitrilor direct pe rau, iar seara toti concurentii s-au strans pentru tragerile la sorti ale grupelor, sectoarelor si in cele din urma a plecarilor.

 

Dupa doua saptamani de pregatiri intense incepe si prima zi de concurs, o zi in care dupa tragerile la sorti picam pe sectorul D, cu adversari destul de buni si cu plecari nu foarte proaste, dar nici foarte bune. Incep ca de obicei cu rotativele de la Smith...ARS-urile, iar la prima lansare am deja un pastrav pe care il aduc cu brio la minciog. Mai prind inca cativa si se taie...nu mai dadea in rotativa deloc. Standul in care dadeam avea apa lina si ma gandesc sa schimb pe gume, astfel putand sa joc naluca pe fundul apei.Zis si facut, schimb pe Berkley Honey Worms natural si prind 2-3 pastravi, dupa care patesc la fel...nu mai dadea...o urmarea, dar nu mai ataca decisiv! Doua standuri mai jos il vad pe un coleg, ce pescuia sub un copac, la buza malului insa tot scapa...fug si eu langa el, iar cand ma uit la apa ii vad...apa "neagra" de pastravi trebuia doar sa-i culegi...insa tarziu, mai erau doar 3-4 minute. Termin primul mansa cu 12 pesti si, desi cu o plecare nu foarte buna, sper sa prind din nou acel stand. Din pacate, se ocupa repede, dar concurentul nu stia ca pestii sunt la picioarele lui asa ca dupa 15 min de lanseuri in larg schimba standul. Astfel, fara nici o ezitare, reusesc sa ma pozitionez din nou pe coteț si castigand lejer si mansa a doua. Ultimele doua manse le termin la egalitate de puncte si in aceste conditii termin prima zi pe primul loc in sector, iar la general cu 5 puncte. ARS-urile si gumele Honey Worms de la Berkley au facut in prima zi diferenta. 

 


Dupa tragerile la sorti de sambata seara cad in grupa cu trei colegi de club, dar pe un alt sector, sectorul B. Desi plec aproape ultimul in prima mansa reusesc sa o castig, mai ales ca stiam din ziua precedenta la ce o sa mearga. In mansa a doua insa, dupa primele 15 minute, aveam doar doi pesti asa ca incep sa bat toate standurile rand pe rand (pentru ca standurile bune erau deja ocupate) si asa am ajuns la ultimul de pe sector, un stand lung de 20 metri cu apa lina, unde sincer nu prea aveam sperante ca voi prinde ceva. Spre surprinderea mea, la primul lanseu scot un pastrav, dupa care au urmat inca sase pastravi pe care ii punctez (n-am ratat nici unul) dupa care ma opresc, imi strang batul si ma asez pe mal desi mai erau in 15 minute din mansa. Fac asta pentru ca in mansa 3 plecam primul, iar cei noua pesti prinsi imi erau suficienti sa o castig pe a doua si vroiam sa imi pastrez si pentru mansa a treia cativa pastravi. Insa in mansa a treia (desi mi-a trecut prin cap) prind de pe acel stand in 30 minute doar trei pastravi asa ca o iau la fuga spre standurile cu umbra, insa, la guma nu mai vroia....asa ca schimb si dau cu Duo Ryuki, iar in ultimele minute reusesc sa punctez cu doi pastravi. Desi, cu emotii mai mari ca in prima zi, reusesc sa termin a doua zi tot pe primul loc, astfel, cu doua zile castigate, dar si cu un punctaj mic reusesc sa castig a treia etapa in #CNSM. 

 


Tragand o linie pentru aceasta etapa pot spune ca nalucile cele mai importante pe care le-am folosit si care mi-au adus pesti au fost rotativele Smith AR-S, gumele Berkley Honey Worms si nu in ultimul rand voblerele Duo Ryuki, iar un alt atuu a fost schimbarea standurilor foarte des.
Multumesc pe aceasta cale colegilor de la Aqua Fishing Club pentru sprijinul acordat la organizarea acestei etape precum si sponsorilor pentru premiile acordate. Fire intinse tuturor!