Campionatul National de Spinning – Pescuit de pe Mal – etapa 2 - Lotru

Campionatul National de Spinning – Pescuit de pe Mal – etapa 2 - Lotru

 

La sfarsitul lunii iunie, mai exact in data de 23-25 iunie, Liga Romana de Spinning a organizat cea dea doua etapa a Campionatului National de Spinning de pe Mal, in comuna Ciungetu (jud. Valcea). Concursul a avut loc pe raul Lotru, un rau cu o apa foarte curata si debit destul de bun. Ajunsi acolo vineri dam la prima ora inainte de populare, reusim sa pescuim cam o ora, ca sa ne facem o parere despre acest râu superb, dar si despre pestii din el. La ora 8 incepe popularea, cu 20 de pastravi curcubei pe fiecare stand, un numar de pesti nemaiintalnit de mult in concursurile campionatului. Pastravii se acomodeaza repede cu raul, unii deja incepand sa muscareasca, semn bun ca totul avea sa fie ok si in timpul concursului. In timpul zilei, au inceput sa apara si colegii din alte cluburi, toata lumea depanand tot felul de povesti la un pahar de bere, urmand ca la ora 20, la sedinta tehnica, sa se faca tragerile la sorti ale grupelor, sectoarelor si plecarile pentru prima zi de concurs.

Incepe prima zi de concurs, cu grupe echilibrate, cu concurenti buni sau foarte buni in toate sectoarele, prinzandu-se din prima mansa si chiar pana in ultima, multi pastravi. Toata lumea a fost multumita si au fost auzite doar cuvinte de lauda pentru organizatori. Aceasta zona este una cu potential destul de mare ca sa nu mai spun de privelisti si sunt convins ca daca oamenii locului ar avea mai multa grija de aceasta apa atunci concursurile viitoare ar fi si mai palpitante.

 

 

Dupa prima zi de concurs, lumea s-a retras pe terase sa se racoreasca, indiferent de rezultatul fiecaruia. Pastravii se prinsesera de la gume, rotative pana la cele mai sofisticate voblere si dupa multa vreme aveam, in sfarsit, un concurs de nota 10. Tragerile la sorti pentru a doua zi au adus insa grupe mai bune sau mai putin bune, dar asa se intampla la concursuri, nu te poti pune cu soarta. Oricum, indiferent de cum s-ar fi facut tragerile concurenta exista oricum.

A doua zi de concurs a fost una foarte calduroasa, apa incalzindu-se foarte repede. De aceea, organizatorii au decis ca ora de start sa fie cu o ora mai devreme - la 7 in loc de 8, pentru ca pastravii erau mai vioi dimineata pe racoare. Dupa doua manse pestii deja erau din ce in ce mai greu de prins, astfel, cine avea o plecare buna, inspiratie sau un antebrat sanatos reusea sa termine concursul cu bine. Acest lucru a fost valabil pentru colegul meu de club, Trombitas Cristian, care a terminat din nou ziua pe locul 1, la fel si concursul. Pe locul doi s-a clasat Paul Malutan, iar pe trei, Marius Mirescu.
S-a prins cel mai bine pe rotative Smith AR-S, culorile galben si rosu, pe urma pe Honey Worms natural de la Berkley, dar si foarte bine pe nimfele Toad tot de la Berkley.

 

 

O concluzie pentru aceasta a doua etapa ar fi ca, desi au fost populati foarte multi pastravi, eu nu am reusit sa gestionez atat de bine mansele, mai ales cele de a doua zi. Am stat foarte mult pe standurile alese de mine, am insistat foarte mult pe o naluca anume, dar cel mai grav a fost ca am lasat standurile cu pesti putini pentru altele cu pesti multi din care nu am prea punctat mai nimic. O invatatura de minte pentru concursurile viitoare, pentru ca mereu vom avea cate ceva de invatat. Lotru este o apa buna, curata si cu un debit destul de ok, dar in perioada asta destul de calda pastravul nu are prea multe sanse de supravietuire. Sa nu mai spunem de braconaj, pentru ca orice rau care trece cel putin printr-un sat are mari probleme.
Felicitari organizatorilor, castigatorilor si sponsorilor si, chiar daca am avut un rezultat nesatisfacator, a fost un concurs pe cinste.