Campionatul National de Spinning de pe Mal – etapa 3 – Zetea – 7-8 iulie 2018

Campionatul National de Spinning de pe Mal – etapa 3 – Zetea – 7-8 iulie 2018

 

Plec spre Zetea (Odorheiu Secuiesc) pentru a participa la cea de-a treia etapa a Campionatului National de Spinning de pe Mal, increzator ca voi da totul sa pescuiesc asa cum trebuie si sa urc din nou pe podium.

Toate bune si frumoase, intalnirea cu prietenii, socializarea, atmosfera mereu frumoasa si asta pana sa vad apa...mare si "piscata", ceea ce rar se intampla la Zetea. Avand in vedere ca vine de sub baraj, iar debitul este de fiecare data controlat, mic...desi, ce-i drept, dupa ultimele ploi torentiale ma cam asteptam la o modificare.

 

 

Dupa antrenamentul de doua ore de vineri am constatat urmatoarele: pastravii erau foarte mari (2-3 la kg), m-am agatat foarte mult, am rupt, nu mai aveam jiguri in jur de 2 g (nestiind ca voi pescui pe o apa asa de mare), pestii stateau la apa adanca si lina, pe fund...Si cu toate acestea am prins doar cativa curcubei. Ce era mai interesant a fost faptul ca popularea se facea cu indigeni, iar noi ne antrenasem pe curcubei, doua specii total diferite ca si comportament. 

 


In dimineata zilei de concurs ma trezesc mai devreme si schimb tot...incepand de la fire pana la naluci si jiguri. Asa ca, plec cu lanseta Pontoon21 Unitra 7'0" 1, 5-8 g, echipata cu o mulinita Shimano Vanquish de 2500 si fir Yamatoyo 4 lb, caut cateva jiguri grele de biban (altceva mai greu nu aveam la mine), gume lungi si groase de la Loris, cateva voblere de la Duo - Ryuki, Smith DContact si Smith DIncite si nu in ultimul rand, ARS-urile, dar de data asta cele mai mari pe care le aveam, nr 3.

 

 

Ajuns pe pista de concurs constat, spre surprinderea mea, ca apa era mica, asa ca decid sa incep cu ARS-urile nr 2, iar pe urma sa trec la gume Loris, pe gramaj de 0.8-1.2, pe Prime si, bineinteles, pe Berkley. Rezultatele apar si castig primele doua manse, in mare, cu indigeni, dar si cate un curcubeu pe alocuri, insa apoi lucrurile se schimba. Apa creste semnificativ, cotetele se schimba la fel si nalucile. Daca in primele manse prindeam indigeni pe gume mici, toti pe apa mica (indigenii fiind deja intepati in primele manse) acum trebuia sa ma axez pe curcubei in apa mai adanca asa ca bag gume mari pe jiguri de 1.5-2 grame si le tin pe fundul apei. Nu am fost dezamagit nici de data asta. Aceleasi rezultate bune in schimb, in mansa a patra, s-a schimbat din nou ceva. Nu le mai placeau gumele mari, iar atunci am ales Gulp-urile de culoare portocalie si roz pe aceleasi gramaje mari.

 


Cam aceasta a fost in mare strategia mea pentru prima zi si se pare ca a functionat. La fel a fost si in a doua zi astfel, m-am clasat la sfarsitul concursului pe un loc 2 muncit as putea spune, pentru ca mereu a trebuit sa improvizez si sa ma adaptez cat mai repede la fiecare aspect, iar intr-un concurs timpul nu tine cu tine.