BigFish Cup - Homecoming

BigFish Cup - Homecoming

 

Ploua. Seara se lasa incet si eu ma pierd in amintirile cu pastravi de la ultima partida, dar si in gandurile legate de campionatul national de Trout Area care este pe sfarsite. Urmeaza ultima etapa din campionat, etapa sponsorizata de BigFish, ce se tine la Pastravaria Zavoi. Anul acesta competitional nu am participat la nici o etapa si parca un fior ma incearca iar.

Suna telefonul!
- Salut Mada, ce faci? (este Vali Bosman, "part of the dream team")
- Ma, sincer, ma pierdusem in ganduri...
- Ce faci sambata?
- Ah, stau acasa cu Luy (prea minunata mea sotie).
- Ce nebun esti, lasa ma ca stai tot timpul cu ea! Hai la Zavoi la pastrav ca...
- Gata, pe mine m-ai convins, dar trebuie sa vorbesc si eu cu Luy! Pe Alex (another part of the dream team) l-ai sunat?
- Ha! Ha! Ha! Pai nu am de ce ca ala merge sigur! Si cu Adrian am vorbit, o sa mergem in gasca mai mare daca tot este etapa BigFish ziceam sa fim toti!

Discutia cu sotia a fost relativ scurta:
- Papusa, cine crezi ca m-a sunat mai devreme?
- Du-te, ma amaratule, la concurs...
- Pai!? de unde stiai?
- Am vorbit mai devreme cu Vali si cu Alex si au facut lobby pentru tine, dar asteptam sa vad iar cum faci ochii aia de "copil pierdut"... dar deja am stabilit cu ei, ca o sa merg si eu, ca imi place tare mult locatia!

Si intradevar locatia este una care ofera tot ce ai nevoie pentru un weekend relaxant, ai restaurant, lac unde sa pescuiesti, cazare, loc de joaca pentru copii, este un loc unde toata lumea are ce face!

Din momentul acela treaba a fost simpla. Am decis, deoarece merg de placere si participarea mea nu o sa conteze ca si puncte in campionat, sa merg cu o singura lanseta, iar pentru asta am ales modelul KingPin, o lanseta de test de la producatorul RTB Refuse to Blank. Este o lanseta foarte versatila, pe care o testam si imbunatatim de aproximativ doi ani si care o sa iasa pe piata in acest an. Modelul pe care urmeaza sa il folosesc are o lungime de 1.90m, o putere de maxim 5g si vine cu varf blectorat. O folosesc cu succes atat in pescuitul cleanului si al pastravului pe rauri, cat si pe lacuri la biban, dar a ajuns nelipsita la toate competitiile de Trout Area la care am participat in ultima perioada. Am hotarat sa o imperechez cu o mulineta Shimano Vanford de marimea 2000S, iar ca fir am ales sa folosesc un ester, S-PET #0.4 cu o rezistenta de 2.1lb de la firma nipona YGK. Am ales un ester putin mai gros, deoarece am doar o singura lanseta si presiunea pe fir o sa fie destul de mare, pe langa acest lucru, in lac, sunt si pesti sariti de 500g, asa ca am nevoie pe langa finete si de putere.

Ca si trusa, am decis sa ma prezint cu un maxim de 10 voblere, 7 lingurite oscilante si o cicada, nu din alte considerente, dar cum am mai spus, nu am venit sa dovedesc nimic, ci doar sa ma simt bine si sa resimt "fiorul" competitiei. Aveam in plan sa pescuiesc, predominant, cu voblere, cu modelul Kuga de la producatorul nipon ValkeIn, model pe care l-am folosit cu succes in anii trecuti si modelul Rush Bell de la producatorul Nories, iar ca si lingurite oscilante doream sa pescuiesc predominant cu modelele Essential de la producatorul Smith si Ringo de la producatorul Yarie.

Dar cum se spune, socoteala de acasa, nu se potriveste cu cea din targ! Am inceput concursul excelent... cu o infrangere destul de categorica in fata lui Cristi Albu, care a fost ca un dus rece si m-a facut sa ma trezesc la realitate! Pestii nu raspundeau foarte bine la oscilante, acestia fiind destul de apatici in trasatura, dar dupa aceea se luptau foarte puternic, iar faptul ca am ales sa pescuiesc cu o singura lanseta nu ma ajuta foarte mult deoarece nalucile trebuiau alternate destul de des ca sa o gasesti pe cea care prezinta interes in momentul respectiv.

Au urmat o serie de cateva meciuri cu suisuri si coborasuri si toate astea pana in meciul cu nr. 7 din 15, meci pe care l-am pierdut in fata lui Nistor Vladutiu la un peste. In acel moment am decis ca, daca tot m-am prezentat, ar trebui sa iau mai in serios competitia si sa ma concentrez mai mult. Este totusi ultima etapa din campionat si la start s-au aliniat destule nume mari din fenomen, baieti foarte bine pregatiti si echipati, ceea ce a facut sa ridice si mai mult nivelul acestei etape.

A urmat o serie de 8 victorii consecutive, 8 meciuri castigate prin foarte multa munca si concentrare. Am pescuit doar cu patru naluci, doua de suprafata, una intermediara si una de fund, pe care le schimbam in functie de cat de tare stralucea soarele. Pe toata perioada cu nor datorita faptului ca pestii se ridicau in pelicula pescuiam la Deka Mitts de la Jackall si la Kiro de la Herakles, cand soarele incepea sa iasa din nori schimbam si pescuiam cu Zanmu de la Mukai, deoarece pestii coborau incet spre mijlocul coloanei de apa, iar cand soarele iesea complet cautam pestii care se aflau pe fund cu cicada B-vibe de la Neo Style. Acesta combinatie de naluci si lanseta foarte versatila m-au ajutat sa ma calific in semifinala de pe locul patru, cu un total de 36 de puncte si 67 de pesti.

In semifinala au fost un numar de 7 meciuri foarte intense si spectaculoase mai ales ca majoritatea pestilor i-am prins la naluci de suprafata si datorita faptului ca pestii de dimensiuni mai mici au incetat sa se mai hraneasca, capturile fiind in majoritate dintre pestii vechi din lac cu dimensiuni intre 300g si 700g, dar si cu cateva exceptii sarite bine de un kilogram. Cu toate acestea, am decis sa folosesc in continuare modelul de carlig BC-33F de la Vanfook pe toate nalucile. Chiar daca este un carlig destul de subtire, iar pestii foarte mari, reuseam sa ii intep foarte repede si ii controlam foarte bine in drill, dar chiar si asa, datorita faptului ca pestii se luptau foarte puternic, baietii "din spate": Adrian, Vali si Alex, mi-au schimbat nu mai putin de 10 carlige pe durata celor 7 meciuri! Sfarsitul semifinalelor ma gaseste pe locul 1 cu un numar de 6 victorii castigate detasat si un meci egal, totalizand 20 de puncte. Urmeaza sa joc finala mare alaturi de Preda Viorel, un pescar foarte bun si extrem de motivat! Din pacate, o decizie pe care am luat-o gresit inaintea inceperii meciului este posibil sa ma fi costat finala, terminand competitia pe locul 2, dar cum am spus de fiecare data: I never lose, I either win or learn!

Odata cu incheierea acestei etape, s-a terminat si sezonul competitional, iar primii 5 clasati urmeaza sa reprezinte tara noastra la Campionatul Mondial de anul acesta din Bulgaria. Cu aceasta ocazie tin si eu sa ii felicit pe baietii care au muncit enorm sa ocupe cele mai inalte trepte ale podiumului: Roberto DeBortoli - campion national; Preda Viorel - vicecampion national; Roth Robert - locul 3; Liviu Voicu - locul 4 si Adrian Culea - rezerva.
Tin sa mai multumesc pe aceasta cale sponsorului acestei etape si anume magazinului BigFish, pentru minunatele premii, felicitari lui Stefan Dinu pentru organizarea impecabila, ca de fiecare data, lui Stefan Crisan pentru minunatele fotografii si nu in ultimul rand, Pastravariei Zavoi pentru felul in care suntem primiti de fiecare data!

Sa ne revedem cu bine pe ape, fir intins si... Keep Passion Alive!