Smith AR-S – rotativa suprema pentru pastrav

Smith AR-S – rotativa suprema pentru pastrav

 

La nivel mondial sunt zeci si zeci de producatori de rotative, dar printre putinele cu adevarat reusite si care nu au rival la pescuitul de pastrav se numara si AR-S, conceputa de catre Hiroyuki Motoyama pentru compania japoneza Smith Ltd. Nimeni nu s-ar fi gandit in urma cu ceva ani ca japonezii sa fie atat de priceputi in confectionarea nalucilor pentru pastrav, dar iata ca ei acestia exceleaza si in acest domeniu, iar dupa 10 ani de teste, Hiro a considerat ca AR-S poate fi pus la vanzare.
AR-S este conceput special pentru pescuitul la pastrav, mai ales pe raurile mici, unde face fata cu succes curentilor rapizi si se detaseaza de majoritatea rotativelor prin cateva elemente care o fac sa fie indispensabila oricarui impatimit al pescuitului pe raurile de munte.

 

 

Calitatea unei rotative de calitate consta in rapiditatea cu care se activeaza paleta ei, in stabilitatea ei in curent si calitatea materialelor folosite ca sa nu mai spun de combinatiile de culori pe care producatorul stie sa le combine pentru a fi cat mai atragatoare.
Ei bine, Smith AR-S le insumeaza pe toate. Este o rotativa care se bazeaza in primul rand pe o paleta bine proiectata, care este de altfel si elementul principal al sau. Pe langa faptul ca ea ofera vibratii puternice se activeaza imediat ce atinge apa. Au fost imbunatatite performantele de rotatie, iar paleta se invarte perfect in jurul axului.

Un alt atuu pentru AR-S este prezenta pe axul principal a unui lest conceput ingenios, care face ca intregul ansamblu sa aiba o stabilitate impecabila, chiar si in curentii puternici. Pe de alta parte, o alta imbunatatire facuta de Hiro Motoyama este atasarea unui vartej pentru prinderea firului in loc de ochetul clasic. Asa ca se poate lega acum firul direct de rotativa scapand astfel de grija rasucirii firului. Tinand cont de faptul ca este o rotativa de dimensiuni mici este de apreciat finetea cu care au fost construite toate componentele (paleta, axul, lestul, calaretul).

Smith AR-S vine in patru dimensiuni si 19 culori, patru dintre acestea fiind adaugate recent in colectie. Unele modele vin echipate cu carlig simplu debarbetat altele cu ancora.

Pentru achizitia Smith Ltd. AR-S va recomandam sa incercati AICI. Magazinul Big Fish este distribuitor oficial in Romania pentru produsele Smith Ltd AICI

 

Caracteristici tehnice:

AR-S 1.6 grame
Paleta - numarul 1
Lungime corp - 9 mm
Carlig - numarul 12

AR-S 2,1 grame
Paleta - numarul 2
Lungime corp - 10 mm
Carlig - numarul 12

AR-S 3,5 grame
Paleta - numarul 3
Lungime corp - 14 mm
Carlig - numarul 10

AR-S 4.5 grame
Paleta - numarul 3P
Lungime corp - 17 mm
Carlig - numarul 10