Refuse To Blank RtB – noi fire pentru rapitori

Refuse To Blank RtB – noi fire pentru rapitori

 

Pe langa gama variata de lansete scoasa pe piata anul acesta, sub brandul Refuse To Blank RtB aveti si cele trei tipuri clasice de fire - mono, textil si fluorocarbon, de diferite dimensiuni si lungimi, realizate dupa o tehnologie japoneza. 

 

 

Monofilament (gama ADV): Mai exact, se numeste ADV LIGHT GAME si este un fir ce contine polimeri de nylon combinat cu molecule de fluorocarbon, rezultatul fiind unul ce ofera rezistenta (datorita moleculelor de fluorocarbon), dar si o memorie scazuta. Este un fir ce se scufunda destul de repede datorita densitatii moleculare, este matasos la atingere si este destinat pescuitului pestilor de mici dimensiuni, ideal pentru pescuitul de tip UL.
Acest fir este realizat doar in culoarea verde fluo, tamburul contine 150 metri de fir si vine cu diametrele de 0.118 mm (2.5lb), 0,137 mm (3,5lb) si 0,155 mm (4lb). 

 

 

In zona firelor multifilament (textile) se gasesc doua modele - Torque si Crossfire.

CROSSFIRE X8 este un fir textil PE, ce are o structura de 8 filamente HGPE (High Grade Polyethylene) totul de productie japoneza. Ca mai toate firele japoneze, Crossfire X8 este un fir rotund, are si el o densitate mare pentru o scufundare rapida, si, foarte important, suprafata firului este tratata cu o pelicula de silicon, care minimalizeaza frecarea de inelele lansetei astfel, lanseurile devin mai lungi si ajuta pescarul sa acopere o suprafata mai mare de apa.
Mai mult, este un fir rezistent la impregnarea cu apa si fara elongatie ceea ce ii pastreaza senzivitatea.

Crossfire X8 este realizat doar in culoarea verde lime (Lime Green), tamburul este incarcat cu 150 metri de fir si vine cu diametrele de 0.112mm (10lb), 0.121mm (12lb), 0.129mm (14lb), 0.155mm (15lb), 0.174mm (20lb) si 0.194mm (22lb). 

 

 

Modelul de fir TORQUE X8 si are, in mare, aceleasi caracteristici cu cel numit Crossfire X8, dar are cateva particularitati proprii. Este realizat tot din HGPE (High Grade Polyethylene) de provenienta japoneza insa cele 8 fire sunt impletite la o viteza mai ca asa ca rezultatul este un fir mai subtire, dar la fel de rezistent si cu un potential ridicat in ce priveste lansarea la distante mai mari. In rest, are aceleasi caracteristici precum Crossfire X8 doar ca pe tambur se gasesc doar 135 metri de fir, iar singura culoare in care este de gasit este verde fluo (green chartreuse) si vine cu diametrele de 0.108mm (10lb), 0.124mm (12lb), 0.149mm (14lb), 0.168mm (20lb) si 0.187mm (22lb).

 

 

Si, in cele din urma, aveti si firul de fluorocarbon numit FC FLUOROCARBON, fabricat numai din polimeri de flurocarbon de fabricatie japoneza. Are elongatie scazuta, dar este un fir, ca toate cele de acest tip, dur realizat in special pentru a fi folosit pe post de fir inaintas. Este un fir incolor, devine practic invizibil sub pelicula apei fiind ideal de folosit la pescuitul stiucii sau in zonele cu structuri abrazive. Este un fir rezistent, dar se bazeaza si pe o buna flexibilitate incat nalucile sa fie mai usor de manevrat.
Normal, este produs doar intr-o culoare transparenta, pe rola gasiti 50 metri de fir, iar diametrele oferite sunt urmatoarele - 0.138mm, 0.158mm, 0.177mm, 0.198mm, 0.216mm, 0.231mm, 0.254mm, 0.275mm, 0.296mm, 0.330mm si 0.349mm.
Tragand o linie, aceste fire merita incercate mai ales ca au un bun raport calitate/pret. 

 

 

Pentru achizitia RtB ADV LIGHT GAME va recomandam sa incercati AICI 

Pentru achizitia RtB CROSSFIRE X8 si TORQUE X8 va recomandam sa incercati AICI 

Pentru achizitia RtB FC FLUOROCARBON va recomandam sa incercati AICI 


Magazinul Big Fish este distribuitor oficial in Romania pentru produsele Refuse to Blank (RtB) AICI