Reciprocitate

Reciprocitate

 

Exista o vorba: sa faci din om pescar e usor invers, cam imposibil. Si cand zic asta stiu ca va regasiti din plin in aceste vorbe. Cate dimineti nedormite, cate cafele in graba, cate ganduri ca ai uitat ceva acasa, cate si mai cate nu va transforma total la o partida de pescuit? Efervescenta evenimentului este, de fiecare data, de o tensiune aparte si, cu toate ca ati fost de sute de ori la pescuit, fiecare noua iesire e ca si cum ar fi iesirea vietii. In ea va puneti toate sperantele, toata priceperea si cunostintele. Scopul? Marea captura! 

 

Am rara ocazie ca parinte de a-l avea drept partener de pescuit pe fiul meu, Matei, care s-a apucat de pescuit la numai 4 ani. Primele luni a invatat sa lanseze greutati, pentru a intelege cum functioneaza lucrurile, la 5 ani deja prindea prima lui stiuca, la 10 ani primul salau si la 13 ani primele doua trofee, locul 1 la etapa a treia a CN LRS Valea Argovei 2020 si locul 1 la Mr. KOPYTO Trophy Sarulesti 2020. O ascensiune rapida care m-a facut sa am incredere ca il pot avea partener de echipa in orice situatie, fie concurs oficial sau pescuit de placere.

Cu acelasi imbold am plecat impreuna la sfarsit de an 2020, intr-o expeditie la pescuit de salau pe batrana doamna, Dunarea! Cote mari, turbiditate a apei nu tocmai buna de pescuit, dar acelasi chef nebun si speranta ca vom face ce stim mai bine, sa pescuim tehnic, aplicat, in zone cu agatatura, praguri, apa adanca, stiut fiind faptul ca in aceasta perioada pestele se cantoneaza pe adancimi mari sau in structuri. 

 

 

Zona vizata: Bratul Sfantu Gheorghe in perimetrul Mahmudia, Murighiol, Dunavat. Specia vizata: salau. Buna ocazie sa testam si batul RTB FORTEZZA 10.5 - 35 gr, pe adancimi cuprinse intre 6 si 15 metri, uimitoare fiind actiunea extra fast a blank ului, super rezerva de putere. am pescuit frecvent cu greutati de peste 50 gr si a facut fata cu brio presiunii exercitate in lanseu precum si in drillurile din curent. Cu toate ca este un blank puternic si robust prin conicitate, are o senzitivitate sporita prin intermediul careia simti cele mai fine si apatice atacuri ale salaului. Si de asta am avut parte, o partida de salau care nu se hranea mai deloc. astfel, impreuna cu varianta de lac de la FORTEZZA 5.2 - 14 gr X-fast, puteti beneficia de doua lansete care sa acopere toata plaja de aplicatii pentru pescuitul salaului in Romania. 

 

 

Matei, cu flerul care l-a consacrat si in cele doua concursuri de top de anul trecut prin alegerea catorva locuri productive, a propus sa pescuim diferit, pozitionandu-ne in partea de sus a pragului si lansand in diagonala amonte, nu aval, prezentarea naluci fiind cu totul alta in momentul recuperarii. a fost cheia succesului partidei, care ne-a adus nenumarate capturi. Am invatat sa am incredere in simturile lui, are o gandire mult mai holistica asupra pescuitului dovedita prin modurile de recuperare variate ale nalucii si pozitionari in abordarea diferita a locurilor care tin pesti. Reciprocitate! asta am invatat de la fiul meu, sa am incredere in el in alegerile facute in timpul partidei de pescuit. 

 

O alta surpriza placuta a venit din partea firului inaintas RTB fluorocarbon, fara de care nu am fi putut aborda structurile submerse greu accesibile, copaci, epiuri de beton etc. Am folosit varianta de 0.255 mm, real am simtit un 0.28 care taie perfect apa, nu contrabalanseaza naluca si are rezistenta sporita la nodul cu firul principal.

In final va doresc sa aveti incredere deplina in colegul de pescuit! Pentru ca, Reciprocitate!
La final va uram fire intinse tuturor in noul an si cat mai multe ore petrecute pe apa!