Pescuit pe Olt

Pescuit pe Olt

 

Dupa adunarea generala a Ligii Romane de Spinning, ce a avut loc pe 8 decembrie 2018 la Bucuresti, in drum spre casa, hotarasc cu prietenul Iulian Tarnacop sa facem un pescuit pe Olt, undeva pe langa Slatina. Zis si facut. Pornim duminica dimineata, pe o ceata destul de deasa spre locul cu pricina, increzatori ca o sa scoatem ceva capturi pentru poze. Cum eu nu aveam barca, il rog pe Iulica si mi-o aduca pe a lui, o barca FOX de 3.2 metri, cu podina, foarte stabila si unde m-am simtit in siguranta pe tot parcursul partidei de pescuit si spun asta, pentru ca pescuiesc mereu in picioare. 

 

 


Intram pe apa. Iulica, echipat cu o lanseta Dragon SF-X 10-35 g, mulineta Shimano Stella 2500, fir textil Sunline, iar eu cu o lanseta Favorite New Spirit 10-32 g, 2.08 m (imprumutata tot de la Iulica) mulineta Shimano Stradic de 3000, fir Daiwa Tournament. Ne indreptam scanand incet zonele cu posibili rapitori. Din experienta stiam ca stiuca e retrasa acum la apa adanca, dar am zis pentru inceput sa insistam pe apa de 2-3 metri la voblere, urmand ulterior sa mergem pe apa de 6-8 metri cu jiguri grele la gume. Desi vedeam pestii pe sonar la apa mica, banuind ca sunt pasnici si neavand nici un atac, ne-am retras spre apa mai adanca cautand stiuca, salaul sau somnul. Fiind innorat, temperatura apei avand 5-6 grade, ne-am gandit sa dam cu gume deschise la culoare, chiar stridente si astfel, dupa cateva minute bune, apar si primele atacuri insa pe gramaje mici de 5-7g, lasate pe fund si jercuite destul de lent cu pauze mari. Drill-urile au fost spectaculoase, cu lumanari standard pentru stiuca si astfel reusim sa punctam cateva stiuci frumoase demne de o sedinta foto.

 


Cele mai bune gume pentru aceasta zi frumoasa si plina de satisfactia capturilor in minciog au fost Shad Westin ShadTeez 9cm Bling Perch, Shad Westin ShadTeez 9 cm Green Tomato, dar si Shad Delalande Skeleton 11 cm White Red Head 6l. Sa nu uit de lanseta "imprumutata" de la prietenul Iulica, caruia ii multumesc pe aceasta cale, o lanseta calitate/pret ideala si care s-a comportat exemplar pe durata intregii partide de pescuit si anume Favorite New Spirit 2.08 m 10-32 g. 

 


Acestea fiind spuse, raman placut impresionat de aceasta experienta scurta si sper sa ma intorc cat de curand pentru o partida la fel de palpitanta. Fire intinse !!!