Lake Clear Wabbler - “tabla” de 100 de ani!

Lake Clear Wabbler - “tabla” de 100 de ani!

 

Anul acesta s-au implinit 100 de ani de la crearea unei linguri oscilante celebre la nivel mondial - Lake Clear Wabbler. In 1920, un ghid de pescari din Canada, de origine franceza, a reusit sa conceapa o lingura oscilanta cu o constructie simpla, ce unora li se va parea banala, dar foarte eficace mai ales la pescuitul pastravului de lac. 

 

 

A fost denumita simplu Lake Clear (dupa lacul cu același nume din muntii americani Adirondacks) si de atunci face minuni pentru toti cei care au pescuit-o. Este considerata si acum lingura suprema si prima cu acest format din lume, care a inspirat mai apoi cam pe toti producatorii la nivel mondial. Are o forma convexa, este realizata dintr-o folie subtire de alama peste care au fost turnate straturi de argint pur si aur de 24 de carate (care ofera flash-uri sub pelicula apei) si beneficiaza de un strat protector impotriva coroziunii. 

 

 

Lake Clear are un format realizat in asa fel incat pescarul poate arma lingura pe partea dorita (lingura vine in plic fara ancore sau carlige), dar ea este echipata cu doua inele. Pentru armarea acestei naluci puteti folosi ancore numarul 1 sau 1/0. Este realizata in trei dimensiuni diferite (5,1 cm - 4.7 grame, 7,6 cm - 7.1 grame si 7,9 cm - 9.5 grame) si, pe langa deja clasicele culori argintiu, cupru si auriu, Lake Clear este vopsita si in culori stridente, pentru a avea efect la adancimi mai mari sau in ape tulburi (cu totul sunt luate in calcul 28 de culori). Pe de alta parte, este tipul de lingura ce are eficienta maxima in timpul unei recuperi la o viteza mica, pentru a lasa naluca sa aiba o miscare normala. Cu toate ca a fost conceputa pentru pescuitul pastravului de lac, naluca poate fi folosita fara probleme si la pescuitul stiucii. 

 

 

Pentru achizitia Lake Clear Wabbler va recomandam sa incercati AICI 

Magazinul Big Fish este distribuitor oficial in Romania pentru produsele Lake Clear AICI