Favorite Blue Bird 682 SUL-S – pescuit de finete cu buget redus

Favorite Blue Bird 682 SUL-S – pescuit de finete cu buget redus

In ultimii ani, compania Favorite a demonstrat ca stie sa construiasca lansete de calitate si sunt multe modele care sustin acest lucru (Synapse, Solo, Impulse si Skyline printre altele).

Chiar daca originea producatorului este Ucraina, nu inseamna ca nu merita sa tratati cu toata seriozitatea produsele ofertei lor. A venit acum momentul sa descoperiti si unul dintre ultimele modele din seria Blue Bird, realizat pentru cei care nu vor sa investeasca mult, dar care cauta si calitatea in acelasi timp. Este vorba despre lanseta cu numar de cod Blue Bird 682 SUL-S.

 

 

Este o lanseta dedicata pescuitului ultra light, construita pe un blank fabricat din Carbon 30T (echivalentul lui IM9-IM10) imbracat cu o folie textila Skyflex Braid. Este caracterizata de o greutate redusa, doar 96 grame, si de senzitivitate excelenta, un aspect esential in pescuitul bibanului la jigging cu naluci mici.

Varful lansetei este din carbon tubular, usor si rigid, care ajuta in obtinerea unei rate rapide de revenire a varfului, a distantelor mari in lanseu, dar si a preciziei.

Inelele sunt SiC cu picior 'tangle free', asemanatoare variantei Fuji K, produse insa in Coreea pentru un cost mai mic. Manerul ergonomic este din EVA si imbraca o mandrina tip Fuji VSS 16mm. Pe blank a fost montat un clips 'hook keeper', util pentru agatatul carligului sau al ancorei in timpul deplasarii cu naluca prinsa de fir.

 

 

 

Blue Bird 682 SUL-S vine in varianta de 2,04 m (2 segmente) cu putere de aruncare 0,5-5g (are rezerva mare de aruncare pentru puterea sa), firul recomandat este de 2-4 lb, iar actiunea este extra fast. Actualul model Blue Bird, lansat in 2016, a fost imbunatatit din toate punctele de vedere. Varianta originala s-a dovedit a fi un adevarat campion al popularitatii printre adeptii spinningului usor, iar noul model suntem convinsi ca nu va fi cu nimic mai prejos. Designul Blue Bird-ului este inspirat din linia lansetelor JDM, livrat la o fractie din pretul acestora.
Este o lanseta perfecta pentru pescuitul de finete, cu micro-naluci si se adreseaza in special pescuitului la biban, clean sau pastrav. Pentru pescarii de street fishing, noul stil de pescuit care a explodat in popularitate in ultimii doi ani, Blue Bird este lanseta careia nu i se poate gasi niciun repros.