DAIWA ZILLION SV TW 2021 – un upgrade spre top

DAIWA ZILLION SV TW 2021 – un upgrade spre top

 

Anul acesta, Daiwa va lansa pe piata o noua serie de mulinete baitcast, iar printre cele care deja au iesit pe piata si au atras atentia se numara si varianta 2021 pentru modelul Zillion SV TW. Cei de la Daiwa au facut un upgrade serios acestei mulinete, care nu se ridica insa la nivelul modelelor de top, Steez si Tatula, dar care este pe aproape.

Noua varianta a acestei mulinete a primit multe imbunatariri, de la un design mai modern, mai compact pana la echiparea sa cu ultimele tehnologii marca Daiwa. Corpul mulinetei este din aluminiu, este foarte usor, dar si foarte rezistent in acelasi timp, iar cand discutam despre tehnologii notati urmatoarele. 

 

 

Zillion SV TW ofera deja clasicul sistem TWS conceput de catre Daiwa, cu o deschidere in forma literei T, ce permite firului sa iasa de pe tambur cu usurinta in partea de sus, ceea ce ajuta si la o minima frecare a lui cu tamburul. De asemenea, acest sistem culiseaza pe toata latimea tamburului si ajuta la recuperare la o distribuire uniforma a firului, dar si reduce mult posibilitatea de a face peruca in timpul aruncarii, problema des intalnita la mulinetele de baitcast. 

 

 

Tamburul SV (stress free versatile), este realizat din duraluminiu si facut sa ruleze uniform, iar acum Daiwa a imbunatatit acest concept si l-a numit SV Booster System, un sistem de franare centrifugala ce permite aruncari la distante mult mai mari. Mulineta beneficiaza de Hyper Drive Design, care ofera recuperari extrem de fine si o infasurare a firului compacta. Hyper Drive Design beneficiaza de patru noi tehnologii de top - Hyper Drive Digigear, Hyper Double Support, Hyper Armed Housing si Hyper Tough Clutch.

Hyper Drive Digigear - un angrenaj mai solid, unde zimtii au fost altfel conceputi, astfel ca, functionarea a fost imbunatatita, iar frecarea a fost redusa la minim. Mai mult, practic a fost eliminat zgomotul produs de intregul angrenaj in timpul recuperarii. Cei de la Daiwa considera ca au imbunatatit cu 60% mai mult durabilitatea angrenajului.
Hyper Double Support - un nou sistem imbunatatit pentru pinionul angrenajului, care este flancat de doi rulmenti, pentru o recuperare lina. De asemenea, acest ajutor oferit pinionului va prelungi viata intregului angenaj.
Hyper Armed Housing - carcasa mulinetei din aluminiu, inclusiv partile laterale din fier, ofera protectie solida componentelor interioare si ofera protectie la contactul cu apa sarata.
Hyper Tough Clutch - mecanismul antiretur a fost regandit si ranforsat pentru o durabilitate mai mare, dar si pentru performante sporite. 

 

 

Pe langa toate acestea, mulineta este dotata cu sistemul de franare magnetico-centrifugal Magforce Z, care a fost regandit si pentru utilizarea firelor textile, dar si pentru a oferi ceva in plus la lansarea unor naluci cu o forma aerodinamica. Mai trebuie spus ca este inclus si sistemul UTDrag (Ultimate Tournament Drag), ce asigura o interactiune intre controlul franei si recuperarea foarte usoara a liniei si nu in ultimul rand, mulineta este echipamenta cu maneta pe partea dreapta, dar exista si varianta pe partea stanga.
Acest nou model 2021, ZILLION SV TW este realizat intr-o singura dimensiune, dar cu o diversitate de rapoarte de transmisie. 

 

Informatii tehnice:

ZLNSVG100 - Rulmenti: 8BB, Raport transmisie: 6.3, Greutate: 175g, Forta de franare: 5kg

ZLNSVG100L - Rulmenti: 8BB, Raport transmisie: 6.3, Greutate: 175g, Forta de franare: 5kg

ZLNSVG100H - Rulmenti: 8BB, Raport transmisie: 7.1, Greutate: 175g, Forta de franare: 5kg

ZLNSVG100HL - Rulmenti: 8BB, Raport transmisie: 7.1, Greutate: 175g, Forta de franare: 5kg

ZLNSVG100XH - Rulmenti: 8BB, Raport transmisie: 8.5, Greutate: 175g, Forta de franare: 5kg

ZLNSVG100XHL - Rulmenti: 8BB, Raport transmisie: 8.5, Greutate: 175g, Forta de franare: 5kg

Magazinul Big Fish este distribuitor oficial in Romania pentru produsele Daiwa AICI