Campionatul National de spinning de pe mal – ultima etapa – Tarnava Mare (Subcetate)

Campionatul National de spinning de pe mal – ultima etapa – Tarnava Mare (Subcetate)

 

Dupa cum era de asteptat, sosise si ultima etapa a Campionatului National de Spinning, o etapa cu multa presiune pe cei ce urmau sa formeze lotul national pentru Bosnia/Herzegovina in 2018. Organizata de catre BigFish in perioada 30 septembrie - 1 octombrie 2017 pe raul Tarnava Mare, aceasta etapa urma sa prezinte la start un numar mare de concurenti, printre cei mai buni din Romania si avea sa incheie seria de cinci concursuri care fac selectia lotului national.

Despre raul Tarnava Mare, din localitatea Subcetate, Zetea nu pot spune foarte multe pentru ca acest rau, cu un debit ponderat, fiind unul dintre cele mai frumoase pentru aceste concursuri, dar in acelasi timp si foarte dificil. 

 


Ajuns cu o zi inainte de inceperea concursului, remarc la antrenament ca gumele de la Berkley Honey Worms Red fac ravagii indiferent de locul in care dadeam, insa, dupa cum banuiam, acest lucru avea sa se schimbe in prima zi de concurs. Dupa tragerea la sorti de vineri seara, intru intr-o grupa accesibila pe un sector destul de bun, iar dupa primele doua manse, ma detasez de restul concurentilor. Desi, de obicei, incepeam prima mansa cu rotative, incep de data asta direct cu gume, tot de la Berkley, dar pe nimfa culoarea pink, cu care si reusesc sa am rezultate destul de bune. In ultimele doua manse pestele fiind mai "bosumflat" am incercat sa dau pe gramaje cat mai mici, gen 0.4 g, iar gumele rupte efectiv in doua chiar trei bucati astfel, avand rezultate la minciog, castigand in final ziua pe sectorul meu. 

 


A doua zi trag din nou acelasi sector si incep la fel cu nimfele de la Berkley culoarea pink. Insa, pestele nu mai ataca la fel ca in prima zi asa ca nu pierd vremea si incep sa caut alta guma si alta culoare, care sa fie pe placul pastravului. Din pacate, nu am gasit guma ideala desi punctam pesti nu prindeam in numar mare cum o facusem in ziua precedenta, iar acest lucru s-a simtit la finalul zilei unde am ocupat doar locul secund.
Desi diferenta era foarte mica, nu reusesc sa castig etapa iesind in final pe locul doi, la fel si campionatul pe care l-am terminat din nou in postura de vicecampion national. 

 


Ca un rezumat al acestui campionat pot spune ca nu au fost mari difetente fata de anul trecut. In mare parte nalucile cele mai bune sunt cam aceleasi, cu punctaje dese la viermii si nimfele de la Berkley (si aici ma refer la toata gama), voblerele de la Duo - Ryuki, D-Contact sau D-Incite si nu in ultimul rand, rotativele de la Smith, ARS-urile. Bineinteles, au mai fost si alte naluci care au reusit sa puncteze, insa cele mai bune au fost cele mentionate mai sus.
Un an greu, cu victorii si infrangeri, cu bune si rele, unde acomodarea, presiunea, concentrarea si putin noroc au facut diferenta. A fost un an foarte constructiv in spinningul de pe mal, unde am invatat multe, lucruri, care sper sa imi foloseasca la Campionatul Mondial din Bosnia/Herzegovina. Hai Romania !! Fire intinse