Campionatul National de Spinning de pe Mal - Etapa 4 - Carlibaba

Campionatul National de Spinning de pe Mal - Etapa 4 - Carlibaba

 

Urma etapa a patra din campionatul national de spinning, pescuit de pe mal, din data de 25-26 august 2018 si anume, Cupa Herakles, cea in care se putea modifica semnificativ clasamentul...sau nu, totul depindea de evolutia celor din varful acestuia.

Ajunsi la Carlibaba (jud Suceava), dupa ce ne cazam, plecam spre pista sa vedem marimea pestelui, numarul cu care se populeaza pe standuri, specia exacta si sa ajutam la populare. De ce imi era mie frica, nu scap....si anume apa cacao, plina de agataturi, spalacita dupa ploile abundente din zona !! Aceeasi apa care anul trecut imi dadea mari batai de cap, o intalnesc din nou. Optimist de felul meu si pe ideea ca toti pescuim pe aceeasi apa, pescuiesc doua ore in care prind un peste si mai am o urmarire...si asta nu doar eu, ci majoritatea care ne antrenam. Cu gandul ca pana a doua zi apa va fi mai curata, plecam de pe apa cu un gust amar si cu speranta sa nu fie un concurs urat. 

 

 

Incepe concursul. Desi unii concurenti cereau cu inversunare amanarea lui, intr-o grupa destul de buna si pe un sector cu apa mica, pornesc hotarat sa-mi joc sansele. Dupa mine, pe o apa asa murdara rotativele nu-si au rostul asa ca incep direct la gume de la Berkley, Prime, Loris....etc. Le schimb mereu, nu stau cu o guma fara sa am atac la ea, in medie 5-6 lanseuri...si ciudat, aveam la majoritatea insa nu ii scoteam la minciog. Doar 3-4 pastravi...ceea ce nu erau de ajuns. Am incercat mai multe variante, de la gramaj mai mare de 1.2 sau cel mai mic de 0.4, gumele Honey Worms din doua bucati sau rupte in doua, nimfele de la Prime - rupte toate coditele, ramele lungi de la Loris - taiată in trei si agatată doar pe tija jigului...si toate pe mai multe culori si alte variante. Lovituri in jig aveam, dar nu erau decisive sau rabdarea nu era destul de mare sa muste cum trebuie...nu stiu...si astfel daca reuseam sa ii agat, fiind si foarte mici pastravii, ii scapam la minciog.  

 


In prima zi ies destul de prost, insa invatasem ceva. Culorile alb si roz, gume mici, daca se putea si in ultimele manse voblere tinute pe loc. Ce a mai contat fata de prima zi este ca am cautat pestele la apa nici prea adanca, nici prea mica, doar in maluri, fata de prima zi unde am cautat pestele doar in apa mica de nici 10 cm. Oricum, una peste alta, ideea era ca guma sa o ai intre ape secunde bune, fara sa o misti daca se poate, eventual doar jercuita foarte fin, astfel pestele avea timp sa o gaseasca intr-o apa asa murdara . 

 


Cu bune, pentru ca am mai invatat ceva dupa acest concurs si cu rele ca am iesit prost la finalul concursului, astept cu nerabdare ultima etapa, unde imi voi juca ultima carte!! Fire intinse tuturor si sa ne vedem cu bine pe apa.