Awaruna Dun – un pic altfel decat Evo

Awaruna Dun – un pic altfel decat Evo

 

In 2020, compania Pontoon21 a propus cateva noi modele din categoria Awaruna si alaturi de Evo a intrat in calcul si modelul Dun. In buna masura, Dun are caracteristicile lui Evo - amestec de plastice diverse (Gumexim), Rincoal - combinatia pigmentilor cu glitter plus SFT, ce contine o varietate de arome, care raman atractive in ape care au diferite temperaturi, intre 5 si 25º C. 

 

 

Insa, exista si ceva diferente intre Evo si Dun. Acesta din urma are un corp ceva mai alungit, iar greutatea lui este mai mica. Este un shad ceva mai suplu, pentru un pescuit mai de finete, dar care poate fi armat cu diferite monturi - Drop-shot, Carolina, Texas, Wacky, insa poate fi armat si cu carlig offset (diferite dimensiuni plus diferite marimi ale curburii), dar si cu jig normal. Multi pescari spun ca varianta armarii nalucii cu carlig offset este cea mai eficace, pentru ca in aceasta varianta Dun are cea mai eficienta miscare. 

 

Sunt cateva mici diferente spre deosebire de Awaruna Evo si anume coada, care are tot un format de paleta supradimensionata, dar care are miscari ceva mai naturale si care ajuta corpul sa ofere unduiri in forma de S. Totul se datoreaza constructiei paletei, care are un unghi diferit fata de cel a modelului Evo. Pe de alta parte, Dun, spre deosebire de Evo, are capul un pic mai bombat si un pic aplatizat in varf, ce ajuta ceva mai bine folosirea jigului normal. Striatiile corpului ies in evidenta si sunt si ele un atuu sub pelicula apei unde creaza turbulente ce atrag destul de repede rapitorii. Mai ales, salaii si stiucile, dar nici bibanul nu este ocolit.

Asadar, dupa deja clasicul Awaruna, cele doua noi modele pe 2020, Evo si Dun, sunt alte naluci care vor juca in urmatorii ani un rol important in pescuitul rapitorilor mai ales ca, pe langa calitatiile plasticului si aromelor, aceste doua modele sunt realizate intr-o varietate mare de culori, de tot felul de combinatii de culori, care ofera posibilitati multiple, pentru folosirea lor in diverse tipuri de ape, fie ca sunt limpezi sau tulburi. 

 

 

Awaruna Dun este construita in diferite marimi, 89 mm (3,7 grame), 101 mm (5,6 grame), 114 mm (8 grame) si 139 mm (14,5 grame). In ce priveste cantitatea/plic, Awaruna Dun se vinde astfel - variantele de 89mm si 101 mm (5 bucati/plic), varianta de 114 mm (4 bucati/plic), iar cea de 139 mm (3 bucati/plic). 

 


Pentru achizitia Pontoon21 Awaruna Dun va recomandam sa incercati AICI 

Magazinul Big Fish este distribuitor oficial in Romania pentru produsele Pontoon21 AICI